Μολυβομαντεία

Η μολυβδομαντεία (μολυβομαντεία) ήταν γνωστή στην αρχαία Ελλάδα. Η λέξη μολυβδομαντεία προέρχεται από την Ελληνική λέξη μόλυβδος που σημαίνει ο επικεφαλής και την λέξη μαντεία.

μολυβομαντεια

Σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένη, ειδικά στις βόρειες χώρες και αποτελεί παράδοση την πρωτοχρονιά Στην Αυστρία, “για να προβλέψουν την καλή ή την άσχημη πορεία της νέας χρονιάς” Επίσης στις σκανδιναβικές χώρες,  στην Γερμανία και την Φιλανδία.

Στην Ιρλανδία και Ουαλία τον 19 αιώνα χρησιμοποιήθηκε για να προβλέπουν το επάγγελμα του συζύγου, π.χ. σχήμα με πλοίο = ναυτικός, βιβλίο = κληρικός,  μαχαίρι ή νυστέρι=γιατρός κ.λ.π. Επίσης μπορεί να προβλεφθεί πρόβλημα υγείας.

Αρχικά το μέταλλο που χρησιμοποιούσαν ήταν ο κασσίτερο και αργότερα ο μόλυβδος επειδή είναι χαμηλότερης τήξης και πιο φτηνό μέταλλο.

Στην Πόλη οι μάντισσες της μολυβδομαντείας λεγόταν κουρσουμτσούδες απο την λέξη κουρσούμι που σημαίνει κάτι βαρύ και συμπαγές όπως το μολύβι.

Η μολυβδομαντεία είναι μια τέχνη μαντείας που γίνεται με το λιώσιμο μολύβδου η κασσίτερο που ρίχνουμε μέσα σε νερό. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι το μέταλλο λιώνεται και κατόπιν και χύνεται μέσα σε ένα σκεύος με κρύο νερό. Το σχήμα που προκύπτει μπορεί να ερμηνευθεί ως οιωνός για το μέλλον η περιστρεφόμενο σε ενα φως κεριών για να δημιουργήσει σκιές των οποίων τα σχήματα ερμηνεύουμε.

Τα σχήματα ερμηνεύονται οχι μόνο κυριολεκτικά αλλά και συμβολικά π.χ. αφρώδεις επιφάνεια αναφέρεται σε χρήματα, ενα εύθραυστο η σπασμένο σχήμα σε ατυχία, ενα πλοίο σε ταξίδι, ενα σχήμα κλειδιού σαν εξέλιξη σταδιοδρομίας, ενα άλογο καινούριο αυτοκίνητο κ.λ.π. Η μολυβδομαντεία χρησιμοποιείται και για το λεγόμενο ενεργειακό “ξεμάτιασμα” κάτι σαν καθαρισμός ενέργειας απο κακό μάτι, γλωσσοφαγιά, μαγεία, άνοιγμα τύχης για οικονομικά και αισθηματικά θέματα, Καθαρισμός αρνητικής ενέργειας και φυσικά πρόβλεψη μέσω των σχημάτων που θα παρουσιαστούν με το λιώσιμο του μόλυβδου.

Οι “μνήμες απ’ την πόλη” ειδικεύονται στην μολυβδομαντεία και σας περιμένουν οι έμπειροι μελλοντολόγοι μας για να σας λύσουν διάφορα θέματα προσωπικής φύσεως που σας απασχολούν.