Ιανουάριος 2021: Μήνας συνεχούς μετασχηματισμού

Ιανουάριος 2021: Μήνας συνεχούς μετασχηματισμού

Αυτός είναι ένας ακόμη μήνας γεμάτος δράση, καθώς ξεκινά η νέα χρονιά του 2021, και όπως βλέπουμε φως στο τέλος της σήραγγας Covid, έτσι ώστε ίσως μέχρι τα μέσα του έτους να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τους χειρότερους περιορισμούς της συνεχιζόμενης πανδημίας. Το ότι το φως θα έρθει τελικά, όπως μας λένε όλες οι ενδείξεις τώρα, είναι φυσικά μια μεγάλη ανακούφιση, αλλά ότι αυτό το τέλος της κοινωνικής απόστασης δεν θα έρθει νωρίτερα είναι φυσικά μια δύσκολη κατάσταση. Η κορεσμένη κόπωση είναι πραγματική, και είμαστε πραγματικά στη σούπα για τουλάχιστον έξι μήνες τουλάχιστον, ίσως περισσότερο. Σε μια ακριβή αντιστοίχιση με την ευδιάκριτη κατάσταση, διαπιστώνουμε ότι στην αστρολογία αυτού του μήνα υπάρχει τεράστια εστίαση στον μετασχηματισμό του Πλούτωνα, τονίστηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη ηλιακή έκλειψη από τα μέσα Δεκεμβρίου, η οποία εξακολουθεί να χρωματίζει το πρώτο εξάμηνο αυτού του νέου έτους, και ειδικά τον μήνα Ιανουάριο. Στη Νέα Σελήνη του Αιγόκερου στις 12 Ιανουαρίου, ο Ήλιος και η Σελήνη συνδέουν άμεσα τον Πλούτωνα. Όταν αναλύουμε τους υπόλοιπους μήνες αυτού του πρώτου εξαμήνου, στην πραγματικότητα, αυτή η παρουσία του Πλούτωνα εξακολουθεί να είναι αρκετά παρούσα, και κατά κάποιο τρόπο γίνεται ακόμη πιο δυνατή, υποδηλώνοντας ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε πριν βγούμε από τη δύσκολη κατάστασή μας. Η παρουσία του Αιγόκερω του Πλούτωνα.

Σε μια τόσο ισχυρή κατάσταση δείχνει ότι οι μαζικές κοινωνικές αλλαγές εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ μαζί μας σε αυτό το νέο έτος. Αυτό ισχύει επίσης για την ατομική μας μεταμόρφωση σε συντονισμό με το χρονοδιάγραμμα της προσωπικής μας εξέλιξης που βιώνουμε σε κάθε περίπτωση. Είναι πολύ ενδιαφέρον να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχει μια διαφορά στις κοσμικές συνθήκες μας, όπως αντιπροσωπεύεται από το γεγονός ότι ο Κρόνος κατοικεί τώρα στον Υδροχόο, σε συνδυασμό με τον αισιόδοξο Δία και στην πλατεία με τον προοδευτικό Ουρανό, αντί να συνδυάζεται με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Αν και εξακολουθεί να είναι κάπως ενεργό μέχρι τα τέλη του 2021, ο στενός Κρόνος – Πλούτωνα η σύνοδος που ήταν το έντονο σήμα κατατεθέν του έτους 2020 έχει πλέον λήξει. Ότι ο Πλούτωνας παραμένει εμφανής στο σημάδι του Αιγόκερου του Κρόνου συνεπάγεται περισσότερες από τις ίδιες κοινωνικές δυσκολίες και η ώθηση για αλλαγή θα μας μαστίσει ακόμα, αν και με μια διαφορετική αλλαγή στον αστρολογικό καιρό: καταιγίδες αλλά με περιστασιακές ακτίνες του ήλιου. Υπάρχουν πολλές βασικές στιγμές σε αυτό το τρομερό ενός μήνα, όταν ο Άρης, η Αφροδίτη και ο Ερμής αλλάζουν όλα τα σημάδια, που πραγματοποιούνται από τον 6ο έως τον 8ο και όταν ο Άρης και η Αφροδίτη.

Ευθυγραμμίστε σε ένα τρίγωνο από τον 7ο έως τον 10ο, δείχνοντας αυξημένη προσοχή στη σχέση και πιο έντονα όταν ο ισχυρός Αιγόκερως Νέα Σελήνη φτάνει στις 12, σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα, όπως περιγράφεται παραπάνω. Όταν το πρώτο τρίμηνο της Σελήνης χτυπήσει, στις 20, ο Άρης συναντά τον Ουρανό σε συνδυασμό, υποδηλώνοντας εκπληκτικές δράσεις και εκπληκτικές αποκαλύψεις ειδικά για τη συγκεκριμένη ημέρα. Επειδή ο Άρης ήταν σε στενή συνεργασία με τον νέο πλανήτη, την Έρις, τη στιγμή του χειμερινού ηλιοστασίου από τις 21 του περασμένου μήνα, έχουμε έναν αυξημένο Άρηπαρουσία όλο το χρόνο. Αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει αποφασιστική δράση για την υποστήριξη της βαθιάς ψυχικής πρόθεσης ή, επίσης, άλλες λιγότερο θετικές εκδηλώσεις όπως ο θαμμένος θυμός που εκρήγνυται στην επιφάνεια. Φυσικά, όλοι θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε από ένα καλύτερο επίπεδο ψυχικής ολοκλήρωσης στην πορεία, καθώς μπορούμε όλοι να φτάσουμε σε αυτό.

Τα δύο γεγονότα της Πανσέληνου που επηρεάζουν τον μήνα Ιανουάριο είναι επίσης αρκετά ισχυρά. Η Πανσέληνος της 29ης Δεκεμβρίου, αμέσως πριν από την Πρωτοχρονιά, ήταν στην πτυχή του Ουρανού, στον Ταύρο, ώστε να έχουμε εκπληκτικά γεγονότα που αντιμετωπίζουμε από τις αρχές του μήνα, καθώς και μεγάλη διαίσθηση που έχουμε στη διάθεσή μας καθώς περνάμε από τις βαθιές αλλαγές της. Στη συνέχεια, κοντά στα τέλη Ιανουαρίου, την Πέμπτη 28, υπάρχει μια πανσέληνος στο Λέοντα που είναι επίσης μια πλατεία Τ από τον ήλιο που συνδέει τον Δία στον Υδροχόο, με τη Σελήνη να αντιτίθεται, στον Άρη στον Ταύρο που εξακολουθεί να συνδέεται ευρέως με τον Ουρανό. Αυτή η τελική πανσέληνος είναι καταπληκτική για ιδέες, και για να τα αμφισβητήσουμε με άλλους στον κύκλο μας, και για να προχωρήσουμε παρορμητικά με αυτό που αποφασίζουμε από μια συναισθηματική απόκριση σε επίπεδο εντέρου που μπορεί να παρακάμψει τον υψηλό μυαλό της συγκράτησης. Πρόκειται για μια ισχυρή διαμόρφωση που πλησιάζει στο τέλος ενός ισχυρού μήνα και αντιπροσωπεύει επίσης τη βούληση του ατόμου που χρησιμοποιείται με απότομα καθορισμένο τρόπο μέσα στα κοινωνικά πλαίσια.

Τέλος, καθώς θεωρούμε ότι ένας στοχαστικός και ενδοσκοπικός χρόνος αρχίζει για εμάς σε αυτό το ίδιο χρονικό διάστημα με την επικείμενη οπισθοδρόμηση του Ερμή, πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε σχετικά με την ατομική μας πνευματική εξέλιξη και ως λοιπόν, ένας τεράστιος μετασχηματισμός της κοινωνίας που υποδεικνύεται από αυτή τη στοχαστική επαναφορά του Covid στην οποία εξακολουθούμε να ασχολούμαστε.Ο υδράργυρος υποχωρεί μέσω του Υδροχόου για όλο τον Φεβρουάριο και μέχρι τον Μάρτιο, όταν λαμβάνετε υπόψη την οπισθοδρομική σκιά.

Τι σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το νέο έτος και τι μπορούμε να επιτύχουμε συγκεκριμένα; Η απάντηση θα ποικίλλει ανάλογα με το άτομο, αλλά αυτό μπορούμε να πούμε: η απάντηση βρίσκεται μέσα στις καρδιές μας και πώς μπορούμε να φτάσουμε στην πιο αυθεντική έκδοση του εαυτού μας που μπορούμε να συγκεντρώσουμε. Ας προσπαθήσουμε πραγματικά, αγνοώντας τις αμφιβολίες μας και κάθε ρητό που συναντάμε από την πλευρά του κοινωνικού μας περιβάλλοντος, για να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε να είμαστε, αφήνοντας οτιδήποτε μας εμποδίζει. Εάν μπορούμε να λύσουμε τα δικά μας σκοτεινά μέρη, μπορούμε να χρησιμεύσουμε ως φάρος για την κοινωνία που μας περιβάλλει να κάνει το ίδιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε πραγματικά να φτάσουμε στην υπόσχεση της ανθρώπινης κληρονομιάς μας, να βοηθήσουμε αυτόν τον πολιτισμό να αναδυθεί από τις σκιές του στο φως του συλλογικού ανώτερου σκοπού.

Αυτή την εβδομάδα στην Αστρολογία: 8 έως 14 Νοεμβρίου 2020

Αυτή την εβδομάδα στην Αστρολογία: 8 έως 14 Νοεμβρίου 2020

Αυτή την εβδομάδα: Ο Ήλιος βρίσκεται στο Σκορπιό. Ο Ερμής βρίσκεται στο Ζυγό μέχρι τις 10 όταν μετακινείται στο Σκορπιό. Η Αφροδίτη είναι στο Ζυγό. Ο Άρης είναι στον Κριό.

Ο  Ήλιος βρίσκεται στο Σκορπιό από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου. Η κατευθυντήρια αρχή του Σκορπιού είναι το «Θέλω». Ο Σκορπιός είναι το σημάδι του βάθους, της οικειότητας και των ακραίων συναισθημάτων. Η επιφανειακότητα απλά δεν θα κάνει με τον Ήλιο στο Σκορπιό. Έχουμε την επιθυμία να φτάσουμε στο τέλος των θεμάτων. Η μετριότητα δεν ικανοποιεί . Όλα μας είναι κρυμμένα. Ταμπού, μυστικά ή καταπιεσμένα μας ενδιαφέρουν. Στο Ζυγό, αγωνιζόμαστε προς την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Ωστόσο, ο Σκορπιός πιστεύει ενστικτωδώς ότι η ζωή απλά δεν είναι δίκαιη. Η ενέργεια του Σκορπιού είναι προκλητική, συνήθως με ήσυχο τρόπο, καθώς και παθιασμένη, ισχυρή θέληση και έντονη. Μπορεί να είναι μια εξαιρετικά θεραπευτική και μετασχηματιστική ενέργεια. Η ζήλια, η εκδικητικότητα, η χειραγώγηση είναι μερικές από τις πιο αρνητικές εκφράσεις του Σκορπιού.

Ο Ερμής βρίσκεται στο Ζυγό από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου.  Όταν ο Ερμής βρίσκεται στο Ζυγό, είμαστε διπλωματικοί και φιλικοί. Κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου, είμαστε σε θέση να φέρουμε μια πιο ορθολογική προσέγγιση στις σχέσεις μεταξύ ατόμων. Είναι καλή στιγμή να σκεφτούμε τρόπους βελτίωσης των διαπραγματευτικών μας ικανοτήτων. Σε μια προσπάθεια να δούμε και τις δύο πλευρές οποιασδήποτε δεδομένης κατάστασης, ο Ερμής στον Ζυγό μπορεί να είναι μια ενέργεια που αιωρείται. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο από το συνηθισμένο να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις, καθώς μπορούμε να καθίσουμε «στο φράχτη». Μπορούμε πολύ εύκολα να προσαρμόσουμε τις απόψεις άλλων για να διατηρήσουμε την ειρήνη. Στις διαπραγματεύσεις μας, δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε τον εαυτό μας με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι είναι ο «κακός». Ωστόσο, αυτή είναι μια καλή περίοδος για να λάβουμε υπόψη τις απόψεις των άλλων.

Ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό  από 27 Σεπτεμβρίου έως 27 Οκτωβρίου και 10 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου. Όταν ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό, οι σκέψεις και οι επικοινωνίες μας είναι πιο διερευνητικές και έντονες. Ενώ ο Ερμής στον Ζυγό μας προέτρεψε να βρούμε ισορροπία και να καταλήξουμε σε δίκαιες λύσεις, ο Ερμής στον Σκορπιό ξέρει ενστικτωδώς ότι η ζωή απλά δεν είναι έκθεση. Ο Ερμής στον Σκορπιό αναζητά αλήθειες σε όλα τα κρυμμένα και τα μυστικά. Τείνουμε να ερευνούμε, να παρατηρούμε και να εστιάζουμε τις σκέψεις μας υπό αυτήν την επίδραση. Ψάχνοντας για κίνητρα – όσο πιο βαθιά θαμμένος τόσο το καλύτερα – ικανοποιεί μια πνευματική ανάγκη τώρα. Οι σκέψεις μας είναι βαθιές. Πετάμε τους επιφανειακούς τρόπους της επικοινωνίας υπέρ των βαθιών συνομιλιών. Ο Σκορπιός είναι εξαιρετικά ευκρινής, βαθύς και αναλυτικός. Η σκέψη τείνει να είναι μονόδρομη, εστιασμένη και ακόμη και εμμονή.

Η Αφροδίτη είναι στο Ζυγό από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου. Έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε γοητεία παρά άμεση ή κατηγορηματική συμπεριφορά για να πάρουμε αυτό που θέλουμε κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου. Αν και οι σχέσεις σημαίνουν τα πάντα για την Αφροδίτη στο Ζυγό, υπάρχει ένας αέρας δροσερής απόσπασης σε αυτήν την ενέργεια. Είμαστε πολύ υποχρεωτικοί με άλλους – αρκετά πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε και να συμβιβαστούμε. Μπορούμε να είμαστε απίστευτα ιδεαλιστές για την αγάπη. Προτιμούμε πράγματα που γίνονται με τον «σωστό» τρόπο, και η επιθετική ή ανάρμοστη συμπεριφορά μας απενεργοποιεί. Η σκιώδης πλευρά αυτής της θέσης είναι η εξάρτηση, η ασυνέπεια και η επιφανειακότητα. Καθώς προσπαθούμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, θα μπορούσαμε εύκολα να σχολιάσουμε βαθύτερα ζητήματα που παίζουν στις σχέσεις μας. Είναι πιθανότατα καλύτερο να αποφύγουμε την παγίδα της συγκατάθεσης με τους συνεργάτες μας, ενώ μυστικοπαθούμε ιδιωτικά ή πιστεύουμε ότι είμαστε μάρτυρες για αυτό! Είναι επίσης μια εποχή που είμαστε πιο καλλιτεχνικοί. Τείνουμε να αναζητούμε ισορροπία στο προσωπικό μας περιβάλλον.

Ο Άρης βρίσκεται στον Κριό από τις 27 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021.  Ο Άρης αισθάνεται σαν στο σπίτι του σε ένα από τα σημάδια που κυβερνά , Κριός, και συνεπώς ενισχύεται η δύναμή του. Η ενέργειά μας είναι αυθόρμητη, μελλοντική, και ακόμη και θαρραλέα υπό αυτήν την επίδραση. Το ανταγωνιστικό μας πνεύμα έχει αναπτυχθεί καλά και ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε! Είμαστε ενεργοί, μονόπλευροι και αυτοπεποίθηση. Οι ενέργειές μας είναι άμεσες – βρίσκουμε ενστικτωδώς τον πιο γρήγορο τρόπο να φτάσουμε από το σημείο Α στο σημείο Β. Η σκιά του Άρη στον Κριό είναι η τάση να είναι ανυπόμονος, αλαζονικός, παρορμητικός, βραχύβιος, μη αντανακλαστικός και εγωκεντρικός.

 

Αυτή την εβδομάδα στην Αστρολογία: 25 έως 31 Οκτωβρίου 2020

Αυτή την εβδομάδα στην Αστρολογία: 25 έως 31 Οκτωβρίου 2020

Αυτή την εβδομάδα: Ο Ήλιος είναι στο Σκορπιό. Ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό έως τις 27 Οκτωβρίου όταν επιστρέφει στο Ζυγό. Η Αφροδίτη βρίσκεται στην Παρθένο μέχρι τις 27 Οκτωβρίου όταν μπαίνει στον Ζυγό. Ο Άρης είναι στον Κριό.

Ο  Ήλιος βρίσκεται στο Σκορπιό από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου. Η κατευθυντήρια αρχή του Σκορπιού είναι «Θέλω». Ο Σκορπιός είναι το σημάδι του βάθους, της οικειότητας και των ακραίων συναισθημάτων. Η επιφανειακότητα δεν έχει να κάνει με τον Ήλιο στο Σκορπιό. Έχουμε την επιθυμία να φτάσουμε στο τέλος των θεμάτων. Η μετριότητα δεν ικανοποιεί. Όλα αυτά που είναι κρυφά, ταμπού, μυστικά ή καταπιεσμένα μας ενδιαφέρουν. Στο Ζυγό, αγωνιζόμαστε προς την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Ο Σκορπιός, ωστόσο, πιστεύει ενστικτωδώς ότι η ζωή απλά δεν είναι δίκαιη. Η ενέργεια του Σκορπιού είναι προκλητική, συνήθως με ήσυχο τρόπο, καθώς και παθιασμένη, ισχυρή θέληση και έντονη. Μπορεί να είναι μια εξαιρετικά θεραπευτική και μετασχηματιστική ενέργεια. Η ζήλια, η εκδικητικότητα, το χτύπημα ενός νεκρού αλόγου και η χειραγώγηση είναι μερικές από τις πιο αρνητικές εκφράσεις του Σκορπιού.

Ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό  από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Οκτωβρίου και τις 10 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου.  Όταν ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό, οι σκέψεις και οι επικοινωνίες μας είναι πιο διερευνητικές και έντονες. Ενώ ο Ερμής στον Ζυγό μας παρότρυνε να βρούμε την ισορροπία και να καταλήξουμε σε λύσεις δίκαιες, ο Ερμής στον Σκορπιό γνωρίζουν ενστικτωδώς ότι η ζωή απλά δεν είναι έκθεση. Ο Ερμής στο Σκορπιό αναζητά αλήθειες σε όλα τα κρυμμένα και μυστικά. Τείνουμε να ερευνούμε, να παρατηρούμε και να εστιάζουμε τις σκέψεις μας υπό αυτήν την επίδραση. Ψάχνοντας για κίνητρα – όσο πιο βαθιά θαμμένος τόσο το καλύτερο – ικανοποιεί μια πνευματική ανάγκη τώρα. Οι σκέψεις μας είναι βαθιές. Πετάμε τους επιφανειακούς τρόπους της επικοινωνίας υπέρ των βαθιών συνομιλιών. Ο Σκορπιός είναι εξαιρετικά έντονος, βαθύς και αναλυτικός. Η σκέψη τείνει να είναι μονόδρομη, εστιασμένη και ακόμη και εμμονή.

Ο Ερμής βρίσκεται στο Ζυγό από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου. Όταν ο Ερμής βρίσκεται στο Ζυγό, είμαστε διπλωματικοί και φιλικοί. Κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια πιο ορθολογική προσέγγιση στις σχέσεις μεταξύ ατόμων. Είναι καλή στιγμή να σκεφτούμε τρόπους βελτίωσης των διαπραγματευτικών μας ικανοτήτων. Σε μια προσπάθεια να δούμε και τις δύο πλευρές οποιασδήποτε δεδομένης κατάστασης, ο Ερμής στον Ζυγό μπορεί να είναι μια ενέργεια που αιωρείται. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο από το συνηθισμένο να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις, καθώς μπορούμε να καθίσουμε «στο φράχτη». Μπορούμε πολύ εύκολα να προσαρμόσουμε τις απόψεις άλλων για να διατηρήσουμε την ειρήνη. Στις διαπραγματεύσεις μας, δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε τον εαυτό μας με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι είναι ο «κακός». Ωστόσο, αυτή είναι μια καλή περίοδος για να λάβουμε υπόψη τις απόψεις των άλλων.

Η Αφροδίτη βρίσκεται στην Παρθένο από τις 2 έως τις 27 Οκτωβρίου. Αυτή είναι μια στιγμή που εκφράζουμε την αγάπη μας με πρακτικά μέσα και χειρονομίες – τρέχοντας καθήκοντα, δουλεύοντας με λεπτομέρεια ή απλώς να είμαστε εκεί για τους εραστές μας. Η αγάπη πρέπει να έχει νόημα και να έχει σκοπό με την Αφροδίτη στην Παρθένο. Η Παρθένος είναι ένα σημάδι της Γης, το οποίο είναι αισθησιακό αλλά και αρκετά πρακτικό. Εκτός από τις ρομαντικές μας φύσεις, αυτό που αποφασίζουμε να αγοράσουμε και τα είδη ψυχαγωγίας που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου διέπονται από το εάν τα πράγματα έχουν νόημα ή όχι. Θα μπορούσαμε εύκολα να αισθανθούμε ένοχοι αν είμαστε με πολύ αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή. Η παροχή υπηρεσιών σε άλλους μπορεί να καλύψει μια ανάγκη και μπορεί να είναι μια έκφραση αγάπης. Η σκιώδης πλευρά αυτής της θέσης είναι υπερβολικά επικριτική για τους συνεργάτες μας, επιλεκτικοί ή ανησυχητικοί.

Η Αφροδίτη είναι στο Ζυγό από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου. Έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε γοητεία παρά άμεση ή κατηγορηματική συμπεριφορά για να πάρουμε αυτό που θέλουμε κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου. Αν και οι σχέσεις σημαίνουν τα πάντα για την Αφροδίτη στο Ζυγό, υπάρχει ένας αέρας δροσερής απόσπασης σε αυτήν την ενέργεια. Είμαστε πολύ υποχρεωτικοί με άλλους – αρκετά πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε και να συμβιβαστούμε. Μπορούμε να είμαστε απίστευτα ιδεαλιστές για την αγάπη. Προτιμούμε τα πράγματα να γίνονται με τον «σωστό» τρόπο και η επιθετική ή ανάρμοστη συμπεριφορά μας απενεργοποιεί. Η σκιώδης πλευρά αυτής της θέσης είναι η εξάρτηση, η ασυνέπεια και η επιφανειακότητα. Καθώς προσπαθούμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, θα μπορούσαμε εύκολα να σχολιάσουμε βαθύτερα ζητήματα που παίζουν στις σχέσεις μας. Είναι πιθανότατα καλύτερο να αποφύγουμε την παγίδα της συγκατάθεσης με τους συνεργάτες μας, ενώ μυστικοπαθούμε ιδιωτικά ή πιστεύουμε ότι είμαστε μάρτυρες για αυτό! Είναι επίσης μια εποχή που είμαστε πιο καλλιτεχνικοί. Τείνουμε να αναζητούμε ισορροπία στο προσωπικό μας περιβάλλον.

Ο Άρης βρίσκεται στον Κριό από τις 27 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021. Ο Άρης αισθάνεται σαν στο σπίτι του σε ένα από τα σημάδια που κυβερνά , Κριός, και ως εκ τούτου ενισχύεται η δύναμή του. Η ενέργειά μας είναι αυθόρμητη, μελλοντική, και ακόμη και θαρραλέα υπό αυτήν την επίδραση. Το ανταγωνιστικό μας πνεύμα έχει αναπτυχθεί καλά και ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε! Είμαστε ενεργοί, μονόπλευροι και με αυτοπεποίθηση. Οι ενέργειές μας είναι άμεσες – βρίσκουμε ενστικτωδώς τον πιο γρήγορο τρόπο για να φτάσουμε από το σημείο Α στο σημείο Β. Η σκιά του Άρη στον Κριό είναι μια τάση να είναι ανυπόμονος, αλαζονικός, παρορμητικός, βραχύβιος, μη αντανακλαστικός και εγωκεντρικός.

Αυτή την εβδομάδα στην Αστρολογία: 18 έως 24 Οκτωβρίου 2020

Αυτή την εβδομάδα στην Αστρολογία: 18 έως 24 Οκτωβρίου 2020

Αυτή την εβδομάδα: Ο Ήλιος βρίσκεται στο Ζυγό μέχρι τις 22 όταν εισέρχεται στο Σκορπιό. Ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό. Η Αφροδίτη είναι στην Παρθένο. Ο Άρης είναι στον Κριό.

Ο  Ήλιος είναι στο Ζυγό από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου. Ο Ζυγός καθορίζει τις σχέσεις με τους άλλους ως καθρέφτες του εαυτού μας. Η συνάντηση με άλλους στα μισά, ο συμβιβασμός και οι διαπραγματεύσεις υπάγονται στον κανόνα του Ζυγού. Η εστίαση είναι τώρα στην εξισορρόπηση – εύρεση ισορροπίας και αρμονίας μέσω σχέσεων με άλλους και μέσω της τέχνης. Ο Ζυγός είναι το σημάδι του ειρηνευτή. Ωστόσο, η ζωή δεν είναι πάντα ειρηνική με τον Ζυγό στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει την ισορροπία. Η λήψη αποφάσεων μπορεί να είναι πιο δύσκολη, ενώ ο Ήλιος βρίσκεται στο Ζυγό. Ο Ζυγός ζυγίζει και τις δύο πλευρές οποιασδήποτε κατάστασης και μερικές φορές αυτή η διαδικασία φαίνεται ατελείωτη! Στο Ζυγό, ο Ήλιος ανησυχεί για το ότι δεν κουνάει το σκάφος και δεν τρίβει τους άλλους με λάθος τρόπο. Η τακτική, το στυλ, η ανοχή και η κοινωνικότητα είναι μερικές από τις λέξεις-κλειδιά για το Ζυγό. Από τη σκοτεινή πλευρά, ο Ζυγός μπορεί να είναι αυτοεξυπηρετούμενος, αναποφάσιστος, παθητικό-επιθετικός και επιφανειακός.

Ο  Ήλιος βρίσκεται στο Σκορπιό από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου. Η κατευθυντήρια αρχή του Σκορπιού είναι «Θέλω». Ο Σκορπιός είναι το σημάδι του βάθους, της οικειότητας και των ακραίων συναισθημάτων. Η επιφανειακότητα δεν θα κάνει απλά με τον Ήλιο στο Σκορπιό. Έχουμε την επιθυμία να φτάσουμε στο τέλος των θεμάτων. Η μετριότητα δεν ικανοποιεί. Όλα μας είναι κρυμμένα, ταμπού, μυστικά ή καταπιεσμένα μας ενδιαφέρουν. Στο Ζυγό, αγωνιζόμαστε προς την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Ωστόσο, ο Σκορπιός πιστεύει ενστικτωδώς ότι η ζωή απλά δεν είναι δίκαιη. Η ενέργεια του Σκορπιού είναι προκλητική, συνήθως με ήσυχο τρόπο, καθώς και παθιασμένη, ισχυρή και έντονη. Μπορεί να είναι μια εξαιρετικά θεραπευτική και μετασχηματιστική ενέργεια. Η ζήλια, η εκδικητικότητα, το χτύπημα ενός νεκρού αλόγου και η χειραγώγηση είναι μερικές από τις πιο αρνητικές εκφράσεις του Σκορπιού.

Ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό  από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Οκτωβρίου και τις 10 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου. Όταν ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό, οι σκέψεις και οι επικοινωνίες μας είναι πιο διερευνητικές και έντονες. Ενώ ο Ερμής στον Ζυγό μας προέτρεψε να βρούμε ισορροπία και να καταλήξουμε σε δίκαιες λύσεις, ο Ερμής στον Σκορπιό ξέρει ενστικτωδώς ότι η ζωή απλά δεν είναι έκθεση. Ο Ερμής στον Σκορπιό αναζητά αλήθειες σε όλα τα κρυμμένα και μυστικά. Τείνουμε να ερευνούμε, να παρατηρούμε και να εστιάζουμε τις σκέψεις μας υπό αυτήν την επίδραση. Ψάχνοντας για κίνητρα – όσο πιο βαθιά θαμμένος τόσο το καλύτερο – ικανοποιεί μια πνευματική ανάγκη τώρα. Οι σκέψεις μας είναι βαθιές. Πετάμε τους επιφανειακούς τρόπους της επικοινωνίας υπέρ των βαθιών συνομιλιών. Ο Σκορπιός είναι εξαιρετικά ευκρινής, βαθύς και αναλυτικός. Η σκέψη τείνει να είναι μονόδρομη, εστιασμένη και ακόμη και εμμονή.

Η Αφροδίτη βρίσκεται στην Παρθένο από τις 2 έως τις 27 Οκτωβρίου. Αυτή είναι μια στιγμή που εκφράζουμε την αγάπη μας με πρακτικά μέσα και χειρονομίες – τρέχοντας καθήκοντα, δουλεύοντας με λεπτομέρεια ή απλώς να είμαστε εκεί για τους εραστές μας. Η αγάπη πρέπει να έχει νόημα και να έχει σκοπό με την Αφροδίτη στην Παρθένο. Η Παρθένος είναι ένα σημάδι της Γης, το οποίο είναι αισθησιακό αλλά και αρκετά πρακτικό. Εκτός από τις ρομαντικές μας φύσεις, αυτό που αποφασίζουμε να αγοράσουμε και τα είδη ψυχαγωγίας που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου διέπονται από το εάν τα πράγματα έχουν νόημα ή όχι. Θα μπορούσαμε εύκολα να αισθανθούμε ένοχοι αν είμαστε με πολύ αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή. Η παροχή υπηρεσιών σε άλλους μπορεί να καλύψει μια ανάγκη και μπορεί να είναι μια έκφραση αγάπης. Η σκιώδης πλευρά αυτής της θέσης είναι υπερβολικά επικριτική για τους συνεργάτες μας, επιλεκτική ή ανησυχητική.

Ο Άρης βρίσκεται στον Κριό από τις 27 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021. Ο Άρης αισθάνεται σαν στο σπίτι του σε ένα από τα σημάδια που κυβερνά , Κριός, και ως εκ τούτου ενισχύεται η δύναμή του. Η ενέργειά μας είναι αυθόρμητη, μελλοντική, και ακόμη και θαρραλέα υπό αυτήν την επιρροή. Το ανταγωνιστικό μας πνεύμα έχει αναπτυχθεί καλά και ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε! Είμαστε ενεργοί, μονόπλευροι και με αυτοπεποίθηση. Οι ενέργειές μας είναι άμεσες – βρίσκουμε ενστικτωδώς τον πιο γρήγορο τρόπο για να φτάσουμε από το σημείο Α στο σημείο Β. Η σκιά του Άρη στον Κριό είναι η τάση να είναι ανυπόμονη, αλαζονική, παρορμητική, βραχύβια, μη αντανακλαστική και εγωκεντρική.

Αυτή την εβδομάδα στην Αστρολογία: 11 έως 17 Οκτωβρίου 2020

Αυτή την εβδομάδα στην Αστρολογία: 11 έως 17 Οκτωβρίου 2020

Την Παρασκευή, η Νέα Σελήνη εμφανίζεται στο σημάδι του Ζυγού.

Η Νέα Σελήνη στο σημάδι του Ζυγού ξεκινά έναν καλό κύκλο για να δεσμευτεί σε προσωπικούς στόχους που εκφράζουν τις θετικές ενέργειες του σημείου των Ζυγών.

Έχουμε την ευκαιρία να χτίσουμε τις διαπραγματευτικές μας δεξιότητες χωρίς να διακυβεύσουμε τις αρχές ή τις ανάγκες μας και χωρίς να καταφύγουμε σε ευχαρίστηση. Ήρθε η ώρα να εξισορροπήσουμε εκ νέου τις σχέσεις μας και να αναγνωρίσουμε τους συνεργάτες μας ως συμπαίκτες και όχι αντίπαλους.

Με αυτήν την ισχυρή ενέργεια Ζυγού, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας. Μερικά από τα «μαθήματα» του Ζυγού περιλαμβάνουν την εκμάθηση της ειρήνης με εκείνους γύρω μας και στα περιβάλλοντά μας, δημιουργώντας μια αίσθηση τάξης και ισορροπίας στη ζωή μας, και αναγνωρίζοντας την αξία των συνεργασιών. Αυτή είναι η στιγμή να εργαστούμε για αυτές τις δεξιότητες.

Ο Ζυγός έχει μια έμφυτη ικανότητα και αγάπη για τη σύνθεση των αντιθέτων. Η ειρήνη και η αρμονία είναι οι στόχοι, αλλά υπάρχει μια λεπτή πράξη εξισορρόπησης που απαιτείται κατά μήκος του τρόπου που απαιτεί κάποια δέσμευση και προσπάθεια.

Αυτή η Νέα Σελήνη φέρνει φρέσκια και δημιουργική ενέργεια στη ζωή μας, και πιο συγκεκριμένα, στις σχέσεις μας. Αυτός είναι ένας κύκλος στον οποίο η εξισορρόπηση των στενών προσωπικών μας σχέσεων γίνεται επείγουσα επιθυμία. Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, καθώς έχουμε την τάση να διεκδικήσουμε τις ανάγκες μας με τρόπους που δεν προσβάλλουν τους άλλους. Ακόμα κι έτσι, υπάρχουν εμπόδια και αντιπολίτευση που πρέπει να ξεπεραστούν λόγω των δύσκολων πτυχών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτού του φεγγαριού και η διαδρομή προς την ειρήνη μπορεί να είναι μια διένεξη!

Αυτή την εβδομάδα: Ο Ήλιος είναι στο Ζυγό. Ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό. Η Αφροδίτη είναι στον Παρθένο. Ο Άρης είναι στον Κριό.

Ο  Ήλιος είναι στο Ζυγό από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου. Ο Ζυγός καθορίζει τις σχέσεις με τους άλλους ως καθρέφτες του εαυτού μας. Η συνάντηση με άλλους στα μισά, ο συμβιβασμός και οι διαπραγματεύσεις υπάγονται στον κανόνα του Ζυγού. Το επίκεντρο είναι τώρα στην εξισορρόπηση – εύρεση ισορροπίας και αρμονίας μέσω σχέσεων με άλλους και μέσω της τέχνης. Ο Ζυγός είναι το σημάδι του ειρηνευτή. Ωστόσο, η ζωή δεν είναι πάντα ειρηνική με τον Ζυγό στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει την ισορροπία. Η λήψη αποφάσεων μπορεί να είναι πιο απαιτητική, ενώ ο Ήλιος βρίσκεται στο Ζυγό. Ο Ζυγός ζυγίζει και τις δύο πλευρές οποιασδήποτε κατάστασης και μερικές φορές αυτή η διαδικασία φαίνεται ατελείωτη! Στο Ζυγό, ο Ήλιος ανησυχεί για το ότι δεν κουνάει το σκάφος και δεν τρίβει τους άλλους με λάθος τρόπο. Η τακτική, το στυλ, η ανοχή και η κοινωνικότητα είναι μερικές από τις λέξεις-κλειδιά για το Ζυγό. Από τη σκοτεινή πλευρά, ο Ζυγός μπορεί να είναι αυτοεξυπηρετούμενος, αναποφάσιστος, παθητικό-επιθετικός και επιφανειακός.

Ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό  από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στις 10 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου. Όταν ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό, οι σκέψεις και οι επικοινωνίες μας είναι πιο έντονες. Ενώ ο Ερμής στον Ζυγό μας προέτρεψε να βρούμε ισορροπία και να καταλήξουμε σε δίκαιες λύσεις, ο Ερμής στον Σκορπιό ξέρει ενστικτωδώς ότι η ζωή απλά  δεν είναι έκθεση. Ο Ερμής στον Σκορπιό αναζητά αλήθειες σε όλα τα κρυμμένα και μυστικά. Τείνουμε να ερευνούμε, να παρατηρούμε και να εστιάζουμε τις σκέψεις μας υπό αυτήν την επίδραση. Ψάχνοντας για κίνητρα – όσο πιο βαθιά θαμμένος τόσο το καλύτερο – ικανοποιεί μια πνευματική ανάγκη τώρα. Οι σκέψεις μας είναι βαθιές. Πετάμε τους επιφανειακούς τρόπους της επικοινωνίας υπέρ των βαθιών συνομιλιών. Ο Σκορπιός είναι εξαιρετικά ευκρινής, βαθύς και αναλυτικός. Η σκέψη τείνει να είναι μονόδρομη, εστιασμένη και ακόμη και με εμμονή.

Η Αφροδίτη βρίσκεται στην Παρθένο από τις 2 έως τις 27 Οκτωβρίου. Αυτή είναι μια στιγμή που εκφράζουμε την αγάπη μας με πρακτικά μέσα και χειρονομίες – τρέχοντας καθήκοντα, δουλεύοντας με λεπτομέρεια ή απλώς να είμαστε εκεί για τους εραστές μας. Η αγάπη πρέπει να έχει νόημα και να έχει σκοπό με την Αφροδίτη στην Παρθένο. Η Παρθένος είναι ένα σημάδι της Γης, το οποίο είναι αισθησιακό αλλά και αρκετά πρακτικό. Εκτός από τις ρομαντικές μας φύσεις, αυτό που αποφασίζουμε να αγοράσουμε και τα είδη ψυχαγωγίας που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου διέπονται από το εάν τα πράγματα έχουν νόημα ή όχι. Θα μπορούσαμε εύκολα να αισθανθούμε ένοχοι αν είμαστε με πολύ αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή. Η παροχή υπηρεσιών σε άλλους μπορεί να καλύψει μια ανάγκη και μπορεί να είναι μια έκφραση αγάπης. Η σκιώδης πλευρά αυτής της θέσης είναι υπερβολικά επικριτική για τους συνεργάτες μας, επιλεκτικοί ή ανησυχητικοί.

Ο Άρης βρίσκεται στον Κριό από τις 27 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021.  Ο Άρης αισθάνεται σαν στο σπίτι του σε ένα από τα σημάδια που κυβερνά , Κριός, και ως εκ τούτου ενισχύεται η δύναμή του. Η ενέργειά μας είναι αυθόρμητη, μελλοντική, και ακόμη και θαρραλέα υπό αυτήν την επιρροή. Το ανταγωνιστικό μας πνεύμα έχει αναπτυχθεί καλά και ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε! Είμαστε ενεργοί, μονόπλευροι και με αυτοπεποίθηση. Οι ενέργειές μας είναι άμεσες – βρίσκουμε ενστικτωδώς τον πιο γρήγορο τρόπο για να φτάσουμε από το σημείο Α στο σημείο Β. Η σκιά του Άρη στον Κριό είναι η τάση να είναι ανυπόμονη, αλαζονική, παρορμητική, βραχύβια, μη αντανακλαστική και εγωκεντρική.