Αυτή την εβδομάδα: Ο Ήλιος είναι στο Σκορπιό. Ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό έως τις 27 Οκτωβρίου όταν επιστρέφει στο Ζυγό. Η Αφροδίτη βρίσκεται στην Παρθένο μέχρι τις 27 Οκτωβρίου όταν μπαίνει στον Ζυγό. Ο Άρης είναι στον Κριό.

Ο  Ήλιος βρίσκεται στο Σκορπιό από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου. Η κατευθυντήρια αρχή του Σκορπιού είναι «Θέλω». Ο Σκορπιός είναι το σημάδι του βάθους, της οικειότητας και των ακραίων συναισθημάτων. Η επιφανειακότητα δεν έχει να κάνει με τον Ήλιο στο Σκορπιό. Έχουμε την επιθυμία να φτάσουμε στο τέλος των θεμάτων. Η μετριότητα δεν ικανοποιεί. Όλα αυτά που είναι κρυφά, ταμπού, μυστικά ή καταπιεσμένα μας ενδιαφέρουν. Στο Ζυγό, αγωνιζόμαστε προς την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Ο Σκορπιός, ωστόσο, πιστεύει ενστικτωδώς ότι η ζωή απλά δεν είναι δίκαιη. Η ενέργεια του Σκορπιού είναι προκλητική, συνήθως με ήσυχο τρόπο, καθώς και παθιασμένη, ισχυρή θέληση και έντονη. Μπορεί να είναι μια εξαιρετικά θεραπευτική και μετασχηματιστική ενέργεια. Η ζήλια, η εκδικητικότητα, το χτύπημα ενός νεκρού αλόγου και η χειραγώγηση είναι μερικές από τις πιο αρνητικές εκφράσεις του Σκορπιού.

Ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό  από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Οκτωβρίου και τις 10 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου.  Όταν ο Ερμής βρίσκεται στο Σκορπιό, οι σκέψεις και οι επικοινωνίες μας είναι πιο διερευνητικές και έντονες. Ενώ ο Ερμής στον Ζυγό μας παρότρυνε να βρούμε την ισορροπία και να καταλήξουμε σε λύσεις δίκαιες, ο Ερμής στον Σκορπιό γνωρίζουν ενστικτωδώς ότι η ζωή απλά δεν είναι έκθεση. Ο Ερμής στο Σκορπιό αναζητά αλήθειες σε όλα τα κρυμμένα και μυστικά. Τείνουμε να ερευνούμε, να παρατηρούμε και να εστιάζουμε τις σκέψεις μας υπό αυτήν την επίδραση. Ψάχνοντας για κίνητρα – όσο πιο βαθιά θαμμένος τόσο το καλύτερο – ικανοποιεί μια πνευματική ανάγκη τώρα. Οι σκέψεις μας είναι βαθιές. Πετάμε τους επιφανειακούς τρόπους της επικοινωνίας υπέρ των βαθιών συνομιλιών. Ο Σκορπιός είναι εξαιρετικά έντονος, βαθύς και αναλυτικός. Η σκέψη τείνει να είναι μονόδρομη, εστιασμένη και ακόμη και εμμονή.

Ο Ερμής βρίσκεται στο Ζυγό από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου. Όταν ο Ερμής βρίσκεται στο Ζυγό, είμαστε διπλωματικοί και φιλικοί. Κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια πιο ορθολογική προσέγγιση στις σχέσεις μεταξύ ατόμων. Είναι καλή στιγμή να σκεφτούμε τρόπους βελτίωσης των διαπραγματευτικών μας ικανοτήτων. Σε μια προσπάθεια να δούμε και τις δύο πλευρές οποιασδήποτε δεδομένης κατάστασης, ο Ερμής στον Ζυγό μπορεί να είναι μια ενέργεια που αιωρείται. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο από το συνηθισμένο να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις, καθώς μπορούμε να καθίσουμε «στο φράχτη». Μπορούμε πολύ εύκολα να προσαρμόσουμε τις απόψεις άλλων για να διατηρήσουμε την ειρήνη. Στις διαπραγματεύσεις μας, δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε τον εαυτό μας με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι είναι ο «κακός». Ωστόσο, αυτή είναι μια καλή περίοδος για να λάβουμε υπόψη τις απόψεις των άλλων.

Η Αφροδίτη βρίσκεται στην Παρθένο από τις 2 έως τις 27 Οκτωβρίου. Αυτή είναι μια στιγμή που εκφράζουμε την αγάπη μας με πρακτικά μέσα και χειρονομίες – τρέχοντας καθήκοντα, δουλεύοντας με λεπτομέρεια ή απλώς να είμαστε εκεί για τους εραστές μας. Η αγάπη πρέπει να έχει νόημα και να έχει σκοπό με την Αφροδίτη στην Παρθένο. Η Παρθένος είναι ένα σημάδι της Γης, το οποίο είναι αισθησιακό αλλά και αρκετά πρακτικό. Εκτός από τις ρομαντικές μας φύσεις, αυτό που αποφασίζουμε να αγοράσουμε και τα είδη ψυχαγωγίας που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου διέπονται από το εάν τα πράγματα έχουν νόημα ή όχι. Θα μπορούσαμε εύκολα να αισθανθούμε ένοχοι αν είμαστε με πολύ αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή. Η παροχή υπηρεσιών σε άλλους μπορεί να καλύψει μια ανάγκη και μπορεί να είναι μια έκφραση αγάπης. Η σκιώδης πλευρά αυτής της θέσης είναι υπερβολικά επικριτική για τους συνεργάτες μας, επιλεκτικοί ή ανησυχητικοί.

Η Αφροδίτη είναι στο Ζυγό από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου. Έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε γοητεία παρά άμεση ή κατηγορηματική συμπεριφορά για να πάρουμε αυτό που θέλουμε κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου. Αν και οι σχέσεις σημαίνουν τα πάντα για την Αφροδίτη στο Ζυγό, υπάρχει ένας αέρας δροσερής απόσπασης σε αυτήν την ενέργεια. Είμαστε πολύ υποχρεωτικοί με άλλους – αρκετά πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε και να συμβιβαστούμε. Μπορούμε να είμαστε απίστευτα ιδεαλιστές για την αγάπη. Προτιμούμε τα πράγματα να γίνονται με τον «σωστό» τρόπο και η επιθετική ή ανάρμοστη συμπεριφορά μας απενεργοποιεί. Η σκιώδης πλευρά αυτής της θέσης είναι η εξάρτηση, η ασυνέπεια και η επιφανειακότητα. Καθώς προσπαθούμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, θα μπορούσαμε εύκολα να σχολιάσουμε βαθύτερα ζητήματα που παίζουν στις σχέσεις μας. Είναι πιθανότατα καλύτερο να αποφύγουμε την παγίδα της συγκατάθεσης με τους συνεργάτες μας, ενώ μυστικοπαθούμε ιδιωτικά ή πιστεύουμε ότι είμαστε μάρτυρες για αυτό! Είναι επίσης μια εποχή που είμαστε πιο καλλιτεχνικοί. Τείνουμε να αναζητούμε ισορροπία στο προσωπικό μας περιβάλλον.

Ο Άρης βρίσκεται στον Κριό από τις 27 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021. Ο Άρης αισθάνεται σαν στο σπίτι του σε ένα από τα σημάδια που κυβερνά , Κριός, και ως εκ τούτου ενισχύεται η δύναμή του. Η ενέργειά μας είναι αυθόρμητη, μελλοντική, και ακόμη και θαρραλέα υπό αυτήν την επίδραση. Το ανταγωνιστικό μας πνεύμα έχει αναπτυχθεί καλά και ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε! Είμαστε ενεργοί, μονόπλευροι και με αυτοπεποίθηση. Οι ενέργειές μας είναι άμεσες – βρίσκουμε ενστικτωδώς τον πιο γρήγορο τρόπο για να φτάσουμε από το σημείο Α στο σημείο Β. Η σκιά του Άρη στον Κριό είναι μια τάση να είναι ανυπόμονος, αλαζονικός, παρορμητικός, βραχύβιος, μη αντανακλαστικός και εγωκεντρικός.

Please follow and like us: